Tepelpiercing en borstvoeding: hoe zit dat?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een veelgestelde logische vraag. Een tepelpiercing en borstvoeding? Gaan deze twee samen? Moet je voor een zwangerschap je tepelpiercing verwijderen of kun je deze laten zitten? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of je een tepelpiercing moet verwijderen bij een zwangerschap en gaan we de vraag beantwoorden of je met een tepelpiercing nog steeds borstvoeding kunt geven.

Hoe werkt een tepel(piercing)

Alvorens we de vraag gaan beantwoorden is het misschien goed om in te zoomen op een tepelpiercing. Je hebt namelijk een tepelpiercing gezet, maar hoe werkt dit precies?

Een tepelpiercing heeft een relatief lange genezingsperiode. Normaliter ligt dit rond de twee maanden, maar dit kan oplopen tot maar liefst een half jaar. In hele uitzonderlijke gevallen kan het zelfs langer duren.

Een borst bestaat uit verschillende onderdelen zoals melkklieren, melkgangen, het tepelhof, de tepel zelf en uiteraard het bind- en vetweefsel. Veel onderdelen. Een tepelpiercing gaat daadwerkelijk door de tepel. Door de tepel lopen tevens de melkgangen.

Een tepelpiercing wordt gezet met een dunne naald waar vervolgens de piercing doorheen geplaatst wordt. 

Hoe werkt borstvoeding

In de borsten vind je melkklieren. Dit zijn kleine zakjes waar je melkkliercellen in kunt vinden. Dit zijn de onderdelen in je borsten wat daadwerkelijk de melk aanmaakt. Wanneer jij je kind borstvoeding geeft sturen de melkkliercellen de melk via de melkgangen naar de tepel.

Kun je met een tepelpiercing borstvoeding geven?

Ja dit kan. Voor de tepelpiercing wordt er maar een klein gat gemaakt in de tepels. Een vrouw heeft zoveel melkgangen dat het praktisch geen verschil maakt als er een gaatje doorheen loopt.

Het is echter niet aangeraden om kort voor een bevalling een tepelpiercing te plaatsen. Dit heeft te maken met de genezing van de tepelpiercing. Het kan zowel pijnlijk als schadelijk zijn voor jou en jouw kind. 

Ook is het zo dat een tepelpiercing kan worden ingeslikt door jouw kind. Hierdoor kiezen veel moeders ervoor om de tepelpiercing te verwijderen zolang als je kind nog borstvoeding krijgt.

Conclusie

Je hoeft dus niet bang te zijn dat een tepelpiercing invloed gaat hebben op het geven van borstvoeding. Het advies is echter wel om het sieraad te verwijderen zolang als je nog borstvoeding geeft. Hoewel het wel kan, en er geen onderzoek bekend is wat aangeeft dat het schadelijk is, kan het toch pijnlijk zijn.

Er zijn toch veel vrouwen die dit zonder problemen doen. We adviseren wel om niet kort voor de bevalling een tepelpiercing te nemen. Zorg er dus voor dat je tepelpiercing goed genezen is en dan komt alles goed. 

Wij wensen je in ieder geval een gezonde bevalling en heel veel geluk en liefde met je kleine wonder.

Ook wanneer je op zoek bent naar een tongpiercing, tragus piercing of helixpiercing ben je bij Piercingwereld aan het juiste adres.

Dit artikel delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze klantbelofte

Wij snappen dat jij een trendzetter bent. Je wilt er op je best uit zien met de mooiste piercings. Dat is ons doel en daarom doen wij deze klantbelofte.

100% tevredenheid

Niet tevreden met je piercing? Dan ruilen wij 'm toch gewoon?

Snelle verzending

Geduld is een schone zaak, maar niet bij ons. Gewoon snel verzenden

Kwaliteitspiercings

Alleen sieraden die aan alle normen voldoen. Kwaliteit gegarandeerd

Fijne klantenservice

Soms heb je wat vragen. Op dat moment staan wij voor je klaar

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!