Tongpiercing

Tongpiercing kopen

Wil je een tongpiercing kopen? Dan ben je op het juiste adres. Ze zijn populair bij zowel mannen als vrouwen en dat is helemaal niet gek. Een tong piercing is een piercing die door je tong heen gepierced wordt. Je kunt verschillende tongpiercing balletjes kopen en plaatsen, en je hebt ze in verschillende kleuren en materialen, zoals een gouden piercing. Bekijk hier ons assortiment tongpiercings.

Tongpiercing materiaal

Piercings kunnen, naast dat ze in verschillende kleuren gemaakt worden ook van verschillende materialen gemaakt worden, waaronder titanium. In ons assortiment vind je tongpiercings balletjes en staafjes van goede kwaliteit en hoogwaardige materialen, tegen leuke prijzen. Wij verkopen tongpiercings uitgevoerd in onder andere een gouden kleur en met diamanten die zijn gemaakt zijn van chirurgisch staal. Ook vind je in ons assortiment andere kleuren, zodat je kunt kiezen wat jij het mooist vindt. Daarnaast verkopen wij in ons assortiment ook tongpiercings balletjes met steen.

Gouden tongpiercing bestellen

In ons assortiment hebben we verschillende gouden tongpiercings. We hebben deze in meerdere varianten, zowel in de standaard kleur goud als roségoud. We hebben de gouden tongpiercings in een standaard uitvoering, als ook met een diamant of steentje.

Tongpiercings laten zetten

Het zetten van tongpiercings wordt altijd door een professionele piercer gedaan. De tong piercing kan alleen gepierced worden en mag niet door middel van een schietapparaat geprikt worden. In het begin wordt er een tongpiercing met een langer staafje geplaatst, omdat je tong zal opzetten.

Zodra de wond is genezen en de tong weer naar normale grootte is teruggekeerd, kan er gekozen worden voor een sieraad met een kortere lengte. Dit wordt vrijwel altijd gedaan, omdat een kleiner pijpje ervoor zorgt hij minder aanwezig is in je mond.

Tongpiercing ontstoken?

Een ontstoken piercing op de tong is nooit fijn. Dit kan veel pijn doen en wanneer het niet behandeld wordt, kan dit alleen maar erger worden.

Ons advies is daarom altijd om bij ontsteken tongpiercings zo snel mogelijk contact op te nemen met je piercer om samen de beste stappen te ondernemen om je wond zo snel mogelijk te laten genezen.

Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een mooie tongpiercing met een groter staafje zodat je tong meer ruimte heeft om te genezen of de piercing wordt volledig verwijderd.

Hoe kunnen tongpiercings gaan ontsteken?

Een ontsteking is altijd een risico bij het zetten van tongpiercings. Het is aan te bevelen om gedurende de eerste twee weken dat je de piercing hebt, niet te roken en geen alcohol te drinken. Daarnaast is het belangrijk om de mond regelmatig te spoelen, dit moet met non-alcoholisch mondwater.

Acryl piercings is een betere keuze

In plaats van een stalen piercings of van titanium, is acryl is meestal een betere keuze. Deze piercings zijn namelijk relatief een stuk zachter. Naast het materiaal dat gebruikt wordt, is een goede positie op het midden van de tong misschien nog wel het allerbelangrijkste. Wij hebben professionele piercers die daar rekening mee houden.

Tongpiercings en de tanden

Er bestaat een negatieve associatie met tong piercings in verband met de tanden. Deze is er niet voor niets. Wanneer er te veel met piercings gespeeld wordt, dan kan dit zorgen voor slijtage aan het tandvlees, evenals aan de tanden zelf!

Dit moet je dus nooit doen. Piercings moet je zien als sieraad en je moet er dus niet mee spelen. Ook welk soort materiaal je kiest voor piercings is van invloed op de slijtage van het gebit.

Populariteit piercings

De populariteit van tong piercings is in de jaren heel stabiel gebleven.Hij wordt door zowel mannen als vrouwen geplaatst en behoort mede daardoor tot een van de populairste piercings op dit moment. Wij verwachten de komende jaren enkel een stijging in de populariteit ervan. Bij Piercingwereld.nl blijven daarom ons assortiment uitbreiden met de tofste nieuwe modellen. In diverse kleuren, met en zonder balletjes en andere originele uitvoeringen.

Welke piercings zijn het meest geschikt als tongpiercing?

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen piercings en barbells. Een barbells wordt ook wel ‘staafjes piercing’ genoemd. Hierbij gaat het dan om een staafje dat recht is, het maakt hierbij niet uit hoe lang het is.

Standaard hebben tong piercings een dikte van rond de 1.6 millimeter, en de lengte is gemiddeld 16 millimeter. Het hangt er wel vanaf wat jij zelf fijn vindt om te dragen – je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een lengte van 14 millimeter of 19 millimeter. Uiteraard is het belangrijk dat het een comfortabele tongpiercing is.

Alle Barbells zijn geschikt als tongpiercing

Het is belangrijk om te weten is dat niet alle Barbells geschikt zijn piercing voor de tong. Het speeksel in de mond maakt bijvoorbeeld vergulde piercings ongeschikt om te dragen als tongpiercing. Het goud kan op die manier worden aangetast en zelfs zorgen voor verkleuringen. Daarnaast zijn er piercings die zijn voorzien van coating of print niet goed bestand tegen speeksel in de mond. Deze piercings verliezen na hele korte tijd al hun kleur of hun print. Dat wil je uiteraard niet.

Over Piercingwereld

Piercingwereld is dé plek waar jij alle soorten en maten piercings van kwaliteit kunt kopen. Wij bieden een uitgebreid assortiment met keuze voor iedereen.

Alle soorten piercings in ons assortiment

Onze producten zijn speciaal voor jou geselecteerd zodat jij altijd een type hebt van de beste kwaliteit en die volledig dé trend zijn op dit moment. Neem direct een kijkje naar ons assortiment met alle soorten piercings die wij online op onze webshop aanbieden.

Goede klantenservice en snelle levertijd

Het verzorgen van een goede klantenservice voor jou, een snelle levertijd en gratis verzending vanaf een prijs van €20,- zijn voor ons de standaard. Wij vinden jouw mening belangrijk, dus heb je vragen of wensen? Laat het ons vooral snel weten. Onze missie is om jou te voorzien van de mooiste sieraden, zodat jij voor kleine prijzen zeker opnieuw de show steelt. De piercings liggen allemaal op voorraad en daarmee zorgen wij voor een snelle levering.

Snelle levering van alle piercings

Heb jij jouw tong piercings voor 16.00 besteld? Dan wordt jouw bestelling zo snel mogelijk nog op dezelfde dag verzonden. Wij staan garant voor snelle levering.

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!