Helixpiercing

Helix piercing kopen

Neem een kijkje in ons assortiment aan verschillende helix sieraden. We hebben ze in verschillende kleuren en maten. Ben jij klaar voor een frisse nieuwe look? Kies dan de piercings van Piercingwereld! Wij zorgen ervoor dat je bestelling zo snel mogelijk bij jou is.

Helix Piercings in alle soorten en maten

De helix piercing is verreweg een van de populairste piercings op het moment. Onze specialisten hebben de mooiste collectie voor je verzameld zodat jij de show kan stelen.

Het assortiment bestaat uit piercings in verschillende kleuren, groottes en materialen. Wij  vinden het belangrijk dat jij de perfecte piercing vindt. Onze producten staan voor hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Onze piercingshop kent een ruim assortiment waar voor iedereen wel iets tussen zit.

Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk bij jou te bezorgen. Daarvoor gebruiken wij de regel: ‘Voor 16.00 besteld? Dezelfde dag nog verzonden!’ Bij ons vind je gegarandeerd het juiste type piercing. 

Populariteit helixpiercing

De laatste jaren wordt de helixpiercing steeds vaker besteld. De helixpiercing is een van de soorten piercings waar de laatste jaren steeds meer interesse in is. Vele mensen kiezen voor een helix piercing. Deze piercing wordt in het oor geplaatst.

Wat is een helixpiercing?

Helix betekent ‘spiraal’ in de griekse taal. Dit staat symbool voor de vorm van de oorschelpen. De helix piercing wordt gepierced in het kraakbeen en doet doorgaans amper pijn om te laten zetten, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de pijngrens per persoon. Het is enigszins te vergelijken met het zetten van een tatoeage. 

Alhoewel dit over het algemeen wel vaker pijn doet zegt de ene dat het reuze meevalt, terwijl het voor de ander een van de meest pijnlijke ervaring ooit is geweest. Pijngrens is persoonlijk. We kunnen dus niet zo zeer voor iedereen zeggen of het pijn doet of niet, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat de helixpiercing niet zo zeer heel spannend is als het om pijn gaat. De helixpiercing is ook veilig wanneer je hem laat zetten door een goede piercer.

De piercing kun je in verschillende vormen zetten. Denk hierbij aan een piercing ringetje, een barbell of een labret.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van helixpiercing?

Het is belangrijk bij de helix dat je er goed op let dat de wond goed genezen is. Dit geldt voor alle piercing(sieraden) die je wilt verwisselen. Wanneer de wond volledig is genezen kun je de piercing vervangen door een nieuw sieraad. Het is belangrijk om je handen goed te wassen alvorens je een piercing vervangt.

Buiten schone handen is het ook belangrijk dat je zowel het sieraad als je oorschelp goed desinfecteert. Lukt het niet om je piercing zelf te vervangen? Neem dan even contact op met de piercer waar je hem hebt laten zetten.

Doet een helixpiercing pijn?

Over het algemeen doet het zetten van een helix piercing bijna geen pijn, maar dat is natuurlijk verschillend per persoon. Onze ervaring leert dat de piercing over het algemeen snel gezet is en dat hij, met goede verzorging, ook snel geneest. Let wel op dat je bij pas gezette helix piercings zo min mogelijk aan de wond zit.

Wil je meer weten? Neem dan even kijkje in ons artikel met informatie over de helix piercing.

Hoe worden helix piercings gezet?

Het klinkt allemaal heel mooi, zo een helix piercing. Echter, voordat je een piercing in je oor wilt zetten wanneer je deze nog niet hebt dan wil je uiteraard wel weten hoe helix piercings worden gezet. Dat gaan we dan ook uitleggen. Zoals eerder benoemd doet het zetten van helix piercings amper pijn. Het is echter wel belangrijk om de piercing goed te verzorgen.

Helix piercing, kiezen positie

Allereerst ga jij met de piercer samen naar de plaatsing kijken. In welke plekken heb je interesse, of welke juist helemaal niet? Het is vaak belangrijk om zo vaak mogelijk te bespreken waar de piercing moet komen en hoe deze wordt gezet.

Wil je de piercing bijvoorbeeld meer aan de voorkant van het gezicht? In sommige gevallen kan dit worden geregeld. Het hangt er helemaal vanaf welke producten of items je kiest.

Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat het ringetje aan de bovenkant van je oor wordt geplaatst. Of je kunt er voor kiezen om helix piercings meer in het midden van het oor te laten plaatsen. Nadat er uitvoerig is besproken hoe de piercing moet worden gezet wordt de helix piercing vastgezet met een scherpe naald.

Belang van een goede piering

Het is bij het laten zetten van een helix piercing vooral belangrijk dat je kiest voor een goede piercer die het juiste materiaal heeft om helix piercings goed te kunnen zetten. Kies voor een goede piercer die voor jou mooie piercings kan zetten. 

Soms kan het nog wel eens verleidelijk zijn met helix piercings om te gaan voor een goedkopere oplossing, maar het is wel belangrijk om te weten dat wanneer het fout gaat, dat dit verder nog gevolgen kan hebben. Wanneer piercings niet op de goede manier of met verkeerde materiaal gezet worden dan kan dat vervelend uitpakken. En de piercing moet door jou worden gedragen. Je zult dus ook zelf de prijs betalen voor het kiezen van een verkeerde piercer. Bescherm jezelf dus en kies voor een goede piercer in combinatie met onze artikelen.

Een snelle oplossing die veel wordt gekozen is bijvoorbeeld het schieten door je oor of het door je oor heen laten drukken. Alle piercings maar voor de helix piercing heeft een hoop nazorg nodig en de piercing zal beter genezen wanneer de piercings door een goede piercer zijn gezet en wanneer de voorschriften voor nazorg beter worden nageleefd.

Genezen helixpiercing

Het is belangrijk, vooral met de helix piercing, om geduld te hebben. Deze piercings worden namelijk in het kraakbeen gezet, en dit geneest langzamer dan een piercing die in zacht weefsel met betere doorbloeding worden geplaatst. De piercing geneest daarom vaak over een periode van zes tot negen maanden. Dit klinkt veel, maar dit is de gebruikelijke geneesperiode voor een helix piercing.

Meestal duurt de periode voor genezen nog wel iets langer. Betreft nazorg kun je de keuze maken voor een warme zoutoplossing voor de piercings, dan zal de piercing goed genezen met een routine van minimaal één keer per dag schoonmaken.

Een bultje met een helixpiercing?

Het zou zomaar eens kunnen voorkomen dat je een bultje krijgt met een helixpiercing. Dat is uiteraard niet leuk, maar over het algemeen is het iets dat vaker voorkomt. Niets om je zorgen over te maken dus, maar er moet wel iets aan worden gedaan. Voor de bultjes kunnen meerdere oorzaken zijn, maar vaak worden ze door een bacteriële infectie veroorzaakt, of overmatig littekenweefsel. Dit gebeurt soms wanneer de nazorg na het zetten van het materiaal niet goed wordt gedaan.

Vaak kan het ook een kwestie van pure pech zijn, doordat de piercing langer moet genezen is het risico op infecties ook groter. Het hoeft dus niet altijd een geval van slechte verzorging te zijn.

Warme zoutoplossing en compressen zijn vaak een goede manier om het bultje te verhelpen. Het vraagt hoe dan ook om redelijk wat geduld, een kraakbeen wond is een van de meest vervelende wonden, maar je zult hoe dan ook genoeg geduld moeten hebben om de verwonding te laten genezen.

Welke sieraden met een helix piercing?

Welke sieraden passen er bij de helix piercing? De piercer zal vaak kiezen voor een 1.2 millimeter sieraad. Barbells worden vaker gekozen dan ringetjes, dat komt omdat een barbell minder door het gaatje beweegt. Soms kun je voor een ringetje kiezen in overleg met de piercer. Kijk wat er mogelijk is en doe waar jij je goed bij voelt.

Over Piercingwereld

Piercingwereld is dé plek waar jij alle soorten en maten piercings kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tepelpiercing, tongpiercing en navelpiercing. Ze zijn speciaal voor jou geselecteerd zodat jij altijd piercings hebt van de beste kwaliteit en die volledig dé trend zijn op dit moment. Neem direct een kijkje naar alle soorten piercings die wij aanbieden. Het leveren van goede klantenservice voor jou, een snelle levertijd en gratis verzendkosten vanaf €20,- zijn voor ons de standaard. Voor 16.00 besteld? Dan vind de verzending voor jouw bestelling nog plaats op dezelfde dag!

Wij vinden jouw mening belangrijk! Dus heb je vragen of wensen? Laat het ons vooral weten. Onze missie is om jou te voorzien van de mooiste sieraden, zodat jij voor kleine prijzen compleet de show steelt. Neem eens een kijkje tussen onze aanbiedingen, je vindt binnen de kortste keren jouw volgende piercing! Je kunt ook een account aanmaken op onze websites, op deze manier blijf je op de hoogte van vele leuke aanbiedingen op onze site / shop. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt, dan kun je terecht bij onze klantenservice via onze site. Binnen enkele dagen heb je een reactie,

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!