Dermalpiercing

De dermalpiercing

De dermalpiercing, ook wel microdermal genoemd, is een huid piercing. Hiermee wordt er een klein sneetje gemaakt in je huid waar deze in geplaatst wordt. Het bovenste gedeelte van het sieraad is boven de huid zichtbaar. 

Dermalpiercings geschikt in verschillende kleuren

Dermalpiercings zijn sieraden die beschikbaar zijn in verschillende kleuren, soorten en maten. Ook qua materiaal is er een ruime keuze, je kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld chirurgisch staal of titanium.

Waarom een dermalpiercing perfect bij jou past

Een dermal piercing kan overal op je lichaam aangebracht worden, dat is het voordeel van dit type piercings. Omdat de dermal anchor, zoals dit type piercings ook wel genoemd wordt, tussen de huidlagen geplaatst wordt, kan niet elke piercer deze aanbrengen.

Een ander groot voordeel is dat je volop kunt variëren, hou jij van opvallende kleuren, goud, zilver of staal, werkelijk alles is mogelijk met dit type piercings.

Hoe wordt een dermalpiercing gezet?

Een dermalpiercing wordt geplaatst met een biopsie-punch. Er wordt een gaatje van ongeveer 2mm in de huid gemaakt waar een klein plaatje onder geschoven wordt. Op dit plaatje wordt een top naar keuze geschroefd. Na het plaatsen van de piercing is het belangrijk dat deze rust krijg, het plaatje heeft ongeveer 6 tot 8 weken de tijd nodig om opgenomen te worden door de huid. Wissel in deze periode nog niet van steentje, maar wacht geduldig af tot de wond volledig genezen is. 

Dermal piercing verzorging

Door je dermalpiercing op de juiste manier te verzorgen, heb je er het meeste plezier van en voorkom je dat de piercing door je lichaam wordt afgestoten of dat de huid rondom de piercing gaat ontsteken. 

De plaats van de piercing

De dermalpiercing kan op veel plekken op je lichaam geplaatst worden. Belangrijk is, dat je bij de keuze van plaatsing, rekening houdt met het risico dat de piercing ergens achter kan blijven hangen. 

Een dermal piercing geplaatst op je pols of arm, kan makkelijk blijven hangen achter de boorden van je kleding, en is in veel gevallen ook stootgevoelig. Dit kan ertoe leiden dat er irritatie ontstaat in het littekenweefsel waardoor je lichaam de piercing afstoot.

Basis hygiene voor jouw piercings

Een goede basis hygiëne is belangrijk en zorgt ervoor dat de piercing de minste kans op ontsteking heeft. Dit is niet alleen van toepassing op de microdermal piercing, maar op al je piercings. Dagelijks de piercing goed schoonmaken, voorkomt dat vuil en bacteriën zich gaan ophopen. 

Rechtstreeks contact

Raak gedurende de dag de piercing zo min mogelijk aan met je handen. Je handen zijn namelijk een bron van bacteriën. Wil je het steentje van de piercing verwisselen, was dan altijd eerst goed je handen. 

Lees hier meer informatie over de verzorging van jouw piercing

Soorten dermalpiercings

De dermal piercing is eigenlijk maar in één model mogelijk. De variatie zit in het dermal balletje wat je op de huid ziet. Deze heb je in verschillende varianten met verschillende kleuren. Het bolletje is relatief makkelijk zelf te vervangen, omdat dit met schroefdraad is bevestigt aan de rest van de piercing. Je kunt hem zelf makkelijk los- en weer vastdraaien. 

Een dermal piercing kopen

Dermal piercing kopen? Piercingwereld is dé plek waar jij alle soorten en maten piercings kunt vinden. Ons ruime assortiment biedt piercings van de beste kwaliteit en volledig volgens dé trend van dit moment. Kies voor titanium, staal of goud, en maak een keuze uit de vele kleuren en maten die wij beschikbaar hebben in ons assortiment. 

Wat kost een dermal?

Deze mooie accessoires zijn absoluut niet duur. Dit sieraad koop je namelijk al vanaf € 5,- bij piercingwereld. Bovendien kun je kiezen uit het soort materiaal, type en kleur, uit lengte en dikte, hierdoor lijkt dit sieraad voor jou op maat gemaakt.

Over Piercingwereld

Bekijk onze piercings en vind de accessoire die past bij jouw stijl. Piercingwereld heeft een groot assortiment piercings, wij verkopen ook tepelpiercings, tongpiercings of helixpiercings

Dit is waarom jij je piercings wilt kopen bij Piercingwereld

  • Een ruim assortiment
  • De beste klantenservice 
  • Snelle levering
  • Voordelige prijzen voor onze producten
  • Gratis verzending vanaf €20,- 
  • De mooiste accessoires

Onze klantenservice staat voor je klaar

Heb je vragen of wensen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Onze missie is om jou te voorzien van de mooiste sieraden en accesoires. Heb je vragen over onze andere producten, ook dan staan we voor je klaar.

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!