Oorpiercing Namen: Dé Complete gids!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oorpiercing namen. In deze complete gids gaan wij jou er alles over vertellen. In het oor kunnen verschillende piercings gezet worden. We krijgen vaak de vraag hoe nou die ene piercing heet in de schelp of aan de binnenkant van je oor. Aan het eind van dit artikel weet jij alles over de oorpiercing.

Oorpiercing soorten

In de volgende afbeelding kun je zien welke oorpiercing soorten er allemaal zijn. Het zijn er best een aantal, maar verder in het artikel gaan we wat meer inzoomen op elke piercing.

  1. Oorlel
  2. Anti helix
  3. Anti tragus
  4. Tragus
  5. Conch
  6. Daith
7. Rook

8. Forward Helix
9. Flat
10. Industrial
11. Helix

oorpiercing namen de gids

Oorpiercing namen

Er zijn best een aantal verschillende oorpiercing namen. Met de bovenstaande afbeelding krijg je een idee hoe elke oorpiercing heet. We gaan nu wat verder inzoomen op wat elke piercing nou precies is.

De oorlel piercing

Oorpiercing Namen: de oorbel

De oorlel piercing. Ook wel oorbel genoemd in de volksmond is verreweg de meest populaire piercing.

De oorbel heb je in verschillende varianten en je kunt er zelfs meerdere hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld 2 of 3 gaatjes.

De oorbel wordt geschoten. Het voordeel hieraan is dat het heel snel gebeurd. Het doet over het algemeen geen pijn om dit te laten zetten. Het voelt alsof er kort iemand in je oorlel knijpt.

Helix

Een van de bekendste oorpiercing sieraden. De helix. Een sieraad wat door de buitenste vouw van je oor heen gepierced wordt. Dit kan zowel een ringetje als een labret zijn.

Een prachtig sieraad wat door veel personen gedragen wordt. Tegenwoordig is het ook steeds meer een trend om meerdere helix piercings te zetten zodat je over je gehele oorschelp mooie helixpiercings hebt staan.

Wist je dat bij Piercingwereld hele mooi helixpiercings kopen kan?

De traguspiercing

Een van de populairdere piercings. De tragus is het uitstekende gedeelte (kraakbeen) wat rechtstreeks aan je gezicht vast zit. Dit is het gedeelte wat voor de opening van je oor zit.

Een tragus is vrijwel altijd in de vorm van een labret piercing. Wat inhoudt dat het een klein staafje is met een platte achterkant. 

Wil je een traguspiercing kopen? Zoek niet verder. Ook die hebben wij in het assortiment. 👌

De anti helix

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Het ziet precies tegenover de helix (aan de onderkant).

Een hele subtiele plek en voorzien van het juiste sieraad oogt dit erg mooi. Over het algemeen doet het niet zo’n pijn om deze te laten zetten.

De anti tragus

De anti tragus piercing zit boven de standaard oorbel. De oorbel hangt als het ware onder in je oorlel en aan de bovenkant van je oorlel heb je een soort van vouw waar de anti tragus in geschoten wordt.

Een minder populaire piercing, maar ook hier geldt dat het erg mooi oogt met het juiste sieraad.

De conch

De conch piercing is een sieraad wat echt in je oorschelp zit. Hier wordt vaak een ring gekozen die om je buitenste ring van de oorschelp heen loopt. Je kunt hier echter ook een klein steentje plaatsen al is dit minder gebruikelijk.

De oorschelp bestaat uit kraakbeen en ook dit is een piercing wat over het algemeen niet zo’n pijn doet. Behalve als het verkeerd gepierced wordt uiteraard, maar dat geldt voor elke piercing.

Daith piercing

oorpiercing namen daith piercing

De daith piercing is een piercing wat geplaatst wordt in de eerste ‘vouw’ bekeken vanaf je gezicht. Hierin wordt vrijwel altijd een klein ringetje geplaatst, maar ook een curved barbell kan hier eventueel geplaatst worden. 

De daith piercing kan een hele nette piercing zijn, maar let er wel op dat het sieraad niet te groot is. Dit kan anders gaan irriteren. 

Rook piercing

oorpiercing namen rook piercing

De rook piercing, of te wel het grote broertje van de daith piercing. 

Waar de daith piercing in de eerste vouw geplaatst wordt, zit de Rook piercing daarboven in de tweede vouw. 

Waar er bij de daith piercing vooral ringetjes worden gezet is dit bij de Rook piercing precies andersom. Hierdoor vind je eerder kleine curved barbells. 

Forward Helix

oorpiercing namen forward helix

De forward helix wordt in het kleine flapje aan de voorkant van je oor bovenin geplaatst. 

Eigenlijk precies het tegenovergestelde van de standaard helixpiercing die juist aan de buitenkant in je oorschelp geplaatst wordt. 

In de forward helix worden over het algemeen altijd labret sieraden geplaatst. Dit zijn sieraden met een platte achterkant en aan de bovenkant een klein balletje (of decoratie element).

Flat piercing

De flat piercing wordt ook in de oorschelp zelf geplaatst. Waar dit bij een conch in het diepere gedeelte richting de oorgang zit, is dit bij een flat piercing juist in het hoge gedeelte onder de bovenste vouw van je oorschelp. 

Een flat piercing is praktisch uitsluitend een labret voorzien van een balletje, steentje of andere decoratie. Wederom is dit een unieke piercing wat je niet vaak ziet, maar wat écht mooi staat wat ons betreft.

Industrial

De welbekende industrial piercing. Een sieraad waarbij je eigenlijk een staafje in de buitenste vouw van je oorschelp hebt wat door twee plekken in je oor heen loopt. 

Een populaire piercing en dat snappen wij. Het oogt heel stoer, maar let wel. Over het algemeen doet een industrial best pijn om te zetten omdat er twee keer gepierced moet worden.

Conclusie oorpiercing namen

Inmiddels heb je een beeld van welke oorpiercing namen er allemaal zijn, waar ze geplaatst worden en welk sieraad het populairste is voor elke locatie in je oor. 

We hopen je hiermee wat duidelijkheid te geven wat betreft de verschillende soorten oorpiercings en als je er binnenkort een laat zetten wensen wij je veel succes en plezier met je sieraad!

Dit artikel delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze klantbelofte

Wij snappen dat jij een trendzetter bent. Je wilt er op je best uit zien met de mooiste piercings. Dat is ons doel en daarom doen wij deze klantbelofte.

100% tevredenheid

Niet tevreden met je piercing? Dan ruilen wij 'm toch gewoon?

Snelle verzending

Geduld is een schone zaak, maar niet bij ons. Gewoon snel verzenden

Kwaliteitspiercings

Alleen sieraden die aan alle normen voldoen. Kwaliteit gegarandeerd

Fijne klantenservice

Soms heb je wat vragen. Op dat moment staan wij voor je klaar

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!