Minimale leeftijd voor een piercing: wanneer mag het?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een veelgestelde vraag. In dit artikel gaan we inzoomen op de vraag vanaf welke leeftijd een persoon een piercing mag plaatsen. Je kunt niet op elke leeftijd zomaar een piercing plaatsen. De overheid heeft hier namelijk wetten en regels voor gemaakt.

Wat zegt de wet?

Volgens de wet is het niet toegestaan om kinderen onder de 12 jaar te piercen. Kinderen van 12 tot 16 jaar mogen alleen een piercing met toestemming van de ouders (of voogd). Ook moeten de ouders of voogd aanwezig zijn wanneer de piercing gezet wordt. 

Voor meiden jonger dan 16 is het verboden om een tepelpiercing te nemen en voor zowel jongens als meiden mogen geen intieme piercings gezet worden op deze leeftijd.

Vanaf 16 jaar mogen kinderen zelf bepalen of ze een piercing laten zetten. Natuurlijk is het op deze jonge leeftijd nog wel verstandig om het even te overleggen met je ouders. 

Je wilt natuurlijk geen ruzie thuis om die navelpiercing die je zo graag wilt.

Een oorbel daarentegen mag op elke leeftijd gezet worden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om bij baby’s een oorbel te laten schieten. Dit kan zonder problemen gedaan worden en over het algemeen heeft een baby hier weinig last van.(bron: wetten bepaald door de rijksoverheid, geraadpleegd 10-03-2021)

Kan ik ook op jongere leeftijd een piercing zetten?

Veel kinderen willen toch al op een jongere leeftijd een piercing en dat snappen wij wel. Het is natuurlijk super mooi. Helaas is dit niet mogelijk. Een piercingshop die ervoor kiest om op de piercing te zetten kan hier flinke boetes voor krijgen. Vandaar dat de meeste piercingshops de verstandige keuze maken om even te wachten. 

Ben je dus jonger dan 12 of jonger dan 16 en mag het niet van je ouders? Dan zul je nog even geduld moeten hebben 😉

Conclusie

Ben je ouder dan 16 jaar? Dan is het geen enkel probleem. Ben je jonger? Dan ligt het er maar net aan welke piercing je neemt en onder de 12 jaar mag het niet. Overleg het altijd even met je ouders als je nog zo jong bent dan komt het zeker goed. 

Wil je nu alvast een mooie piercing kopen? Neem dan gerust een kijkje in onze collectie.

Dit artikel delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze klantbelofte

Wij snappen dat jij een trendzetter bent. Je wilt er op je best uit zien met de mooiste piercings. Dat is ons doel en daarom doen wij deze klantbelofte.

100% tevredenheid

Niet tevreden met je piercing? Dan ruilen wij 'm toch gewoon?

Snelle verzending

Geduld is een schone zaak, maar niet bij ons. Gewoon snel verzenden

Kwaliteitspiercings

Alleen sieraden die aan alle normen voldoen. Kwaliteit gegarandeerd

Fijne klantenservice

Soms heb je wat vragen. Op dat moment staan wij voor je klaar

Meer inspiratie

Blijf op de hoogte van de vetste piercingtrends, producten, acties en meer!