Informatie over de helixpiercing

Helix Piercing

Informatie over de helixpiercing


Misschien wel een van de populairste piercings van dit moment is de helixpiercing. De helixpiercing is een prachtige piercing die in het oor geplaatst wordt. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de helix piercing.

Informatie Helixpiercing

Wat is een helix(piercing)?

Een helixpiercing is de piercing die boven in de oorschelp geplaatst wordt. Helix is grieks voor het woord ‘spiraal’. Helix is dus eigenlijk de buitenste oorschelp boven in je oor en bestaat volledig uit kraakbeen. De piercing die in de helix geplaatst wordt heet een helixpiercing en is in verschillende varianten beschikbaar.

Hoe wordt een helixpiercing gezet?

Een vraag die wij vaker krijgen. Een helix piercing wordt eigenlijk vrijwel altijd gepierced. Dit, omdat je door kraakbeen gaat en schieten hierbij, volgens de wet, verboden is. Het voordeel aan piercen is dat je direct kan kiezen uit een standaard barbell of ring. Tegenwoordig hoor je ook steeds vaker dat piercers kiezen voor de zogeheten ‘Push-Through’ methode. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een apparaat waarmee het sieraad er als het ware doorheen wordt geduwd op handkracht. Dit is een stuk veiliger schieten. Nadeel is echter dat er hiermee alleen een standaard oorbel gezet kan worden en dus niet direct een ring of barbell.

 

Doet een helixpiercing laten zetten pijn?

Dit verschilt doorgaans per persoon, omdat elke persoon over een andere pijngrens heeft. Over het algemeen zijn onze ervaringen dat het laten zetten van helixpiercing niet zoveel pijn doet in vergelijking met andere piercings zoals een tongpiercing. Het is wel verstandig om op te passen met het doen van je haren. Hierbij wordt vaak tegen de piercing gestoten en dit kan wel pijn doen als de wond nog aan het genezen is.

 

Helixpiercing verwisselen – kan je dit zelf doen?

Wanneer de wond nog aan het genezen is dan adviseren wij om de helixpiercing niet zelf te verwisselen. Wij raden het sowieso af om een genezende wond van een nieuwe piercing te voorzien. Je kunt beter de genezingsperiode afwachten en zodra het genezen is een andere piercing erin zetten. Het verwisselen van het piercing-sieraad kun je gemakkelijk zelf en hier is geen piercer voor nodig.

 

Ontstoken helixpiercing

Het komt wel eens voor dat een piercing gaat ontsteken. Dit ontstaat voornamelijk doordat er bacteriën in de wond zijn beland waardoor het ontsteekt. Het is bij een ontsteking belangrijk dat je de wond goed reinigt en eventueel een reinigingsmiddel gebruikt. Kijkt altijd of de staaf van je helixpiercing genoeg ruimte geeft voor de opzwelling. Is dat niet het geval dan is het aan te raden z.s.m contact op te nemen met jouw piercer zodat hij de piercing kan verwijderen of vervangen door een piercing met een langer staafje.

 

Helixpiercing bestellen

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan helixpiercings. Je kunt ze heel gemakkelijk bestellen via onze webwinkel. Al onze piercings zijn direct uit voorraad leverbaar en vandaag voor 16.00 besteld is vandaag verzonden. Al onze piercings worden geseald verpakt en verzonden. We hebben helixpiercings in verschillende soorten, maten en materialen. Bekijk nu ons assortiment aan helixpiercings en bestel jouw favoriete helix sieraad!

You've just added this product to the cart: